Salta och gnid in köttet medkryddblandningen. Nu får man, helt utan att få dåligt samvete, krypa in i stugan, upp i soffan, på med ullstrumporna, dricka kryddiga teer, mustigt vin och laga mat i gryta
Det här var enenkel och smidig, het kikärtsgryta som blev klar i ett nafs. Servera medett gott bröd. Jag misstänkte att den angivna mängden skulle bli lite för mycket för min smak, så jag tillsatte lite i taget tills jag var nöjd med styrkan
Pia, precis som jag, kommer ifrån trakterna kring Mälaren och är båda uppvuxna med insjö, insjöfisk, roddbåtar, dopp i sjön med dy mellan tårna och att meta abborre
Bara man har matjes kan man kompletteramed roliga inläggningar. Kremering av dött djur i tre delarIngen midsommar utan sillJag älskar sill och till midsommar är det först och främst matjessillenmed nypotatis, gräddfil och gräslök som jag inte kan vara utan
Blanda detta i smeten, tryck ut det på en plåt med bakplåtspapper. Detta var lite enkla tips på bakat och en lätt middag, för enkelt skall det vara när man kommer hem sent från jobbet och är hungrig
Hade planerat in att köra ett roligt träningspass hemma med Wilmer idag. Skulle inleda medbenträning inomhus med fokus på uthållighetsträning för att sedan gå ut och träna löpning i form av backintervaller, förutsatt att Wilmer tyckte det var kul att sitta i vagnen
Ett smart tips eftersom flera har problem med just densmaken. Enbenfrikotlett långlagades i ugnen på låg värme redan på fredagen, sen skivade Håkan tunna skivor och la i marinad under lördagen
För ett tag sedan fick vi möjlighet att få prova på något som vi aldrig hört talas om tidigare men som vi omedelbums tyckte lär väldigt intressant, för intressant för att tacka nej
Fräs purjolök och selleri någon minut, lägg i bladspenaten och låt den fräsa med någon minut. Smaksätt med citron och fisksås (eller salt), tillsätt dill
~Neta & Peppe~. Ett recept som följt med oss i många år men där ursprunget är okänt. Suttit där med de röda hattarna på sned i goda vänners lag, haklappen på plats och slurpat i sig det goda från klorna samtidigt som man petat runt med spetsiga skaldjursbestick
Det här medbuffé är väl ändå ett väldigt bra koncept. Spola av kikärtorna i ett durkslag. Här en repris på Valborgsbuffémed bakad rödlök, bär meditaliensk maräng, krämig vitkålssallad, potatissallad med rädisor och massa riven pepparrot, rostad majssalsa, lättbakad sparris och morötter, sallad med fetaost och spenat, nötbröd och en kikärts & nötröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.