I ett av numren hittade jag receptet på dessa honungslimpor. Brödet blev visserligen supergott (speciellt att rosta), men det var tyvärr väldigt smuligt och jättesvårt att skära i skivor
Arbeta sedan in detta i degen. Däremot är jag inte överdrivet förtjust i brödkryddan kummin, som används flitigt i brödrecept från framförallt Ryssland och Baltikum (brödkummin är inte samma sak som spiskummin, vilket är en helt annan krydda med en helt annan smak)
Ett måste för mig är ett par fefferoni bredvid. Mumsigt värre. Hemligheten medpitabröd, för att få dem så luftiga och stora, är tålamod och lätta händer
Ta ut frallorna och lägg över dem på ettbrödgaller eller ett rent ugnsgaller. När vi hade käkat upp vår smarriga midsommarlunch tog vi en kort promenad förbi ett litet hus som vi är intresserade av
Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Täck med folie mot slutet om brödet börjar bli för mörkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.