Bröd

Bröd

Brioche

Brioche

extra starkt vetemjöl. 1mjölk. 1jäst. 1hela ägg. 1socker. 1salt. 1smör, rumstempererat. 150 g ägg + 15 g vatten1. Lägg alla ingredienserna i en degmaskin och blanda i ca 4 minuter på medelfart
Rosenbröd

Rosenbröd

Ingredienser Portioner. ca 15 stycken 50 g smör 2 1/2 dl mjölk 25 g färsk jäst 1/2 tsk salt 5 - 6 dl vetemjöl (5-6 dl motsvarar 300-360 g) 1 ägg (till pensling) sesamfrön eller vallmofrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Gör egna samlingar med dina favoritrecept!

Gör egna samlingar med dina favoritrecept!

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser 100 gram smör 5 dl mjölk 50 gram jäst , färsk 2 msk flytande honung 1 tsk salt 11 dl vetemjöl Köp receptet
Kryddor på små glas

Kryddor på små glas

Ingredienser Portioner. 4 25 g jäst 2 1/2 dl vatten (37°C) 6 - 7 dl vetemjöl special 1 tsk salt 2 msk olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Sexflätat franskbröd

Sexflätat franskbröd

Att fläta brödet är helt nytt för mig, det var inte så svårt när jag väl kom på hur man skulle göra. Hur som helst så blev brödet väldigt gott, och jag har själv hittat på receptet
CURRYSILL MED ÄPPLE OCH PURJOLÖK

CURRYSILL MED ÄPPLE OCH PURJOLÖK

1. Låt sillen rinna av (men spara lite av lagen) och skiva i tunna bitar. 2. Blanda ut kryddorna med lagen, tillsätt crème fraiche och majonnäs
Porterlimpor i långpannan

Porterlimpor i långpannan

I originalreceptet (som jag tyvärr helt har glömt bort vart jag har fått tag i) bakades degen ut till fyra limpor, men jag valde istället att trycka ut min deg i en mindre långpanna och sedan dela brödet i fyra delar efter gräddningen
Extra gott formbröd

Extra gott formbröd

Jag var lite sugen på ett gott bröd att rosta så jag bakade dessa extra goda formbröd. Bröden blev väldigt tjusiga och smakade fantastiskt gott, rostat, till kvällsteet
Honungslimpor

Honungslimpor

Brödet blev visserligen supergott (speciellt att rosta), men det var tyvärr väldigt smuligt och jättesvårt att skära i skivor
Kringlans lingonbröd

Kringlans lingonbröd

Det här brödet påminner ganska mycket om ett liknande bröd, som jag brukar baka, som kallas vänskapsbröd
Grahamslimpor

Grahamslimpor

Ta ut bröden och låt dem kallna på galler under duk. Täck bröden med en bakduk och låt dem jäsa i ca 30 minuter. Grädda bröden i den nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills de är 98 C inuti
Tyskt surbröd

Tyskt surbröd

I originalreceptet, som kommer ifrån boken 'Matbröd' av Tulla Grünberger, står det att brödet ska bli fast och syrligt, men mitt flöt ut och hade inte speciellt mycket syra, så jag antar att jag måste ha gjort något fel
Ankis nattbröd

Ankis nattbröd

Receptet kommer från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red). Täck bröden med en bakduk och låt dem jäsa i ca 30 minuter. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter
Långjäst rågbröd

Långjäst rågbröd

Det ursprungliga receptet på dessa mjuka, saftiga och goda långjästa råglimpor kommer från en bok som heter 'Kakor, bröd & tårtor', skriven av Anna-Maria Lautmann
Ett mumsigt bröd med soltorkade tomater

Ett mumsigt bröd med soltorkade tomater

I kväll tänkte jag bjuda min älskade make på en god middag, bestående av någon form av soppa samt detta välsmakande bröd, som dagen till ära är bakat i en hjärtform
Annas surdegsbröd

Annas surdegsbröd

För ett tag sedan lyckades jag för första gången med att baka ett renodlat surdegsbröd (se här). Eftersom det brödet blev otroligt bra så bestämde jag mig för att göra ett nytt surdegsbrödsförsök
Estniska surdegslimpor

Estniska surdegslimpor

Jag gillar verkligen surdegsbröd och de får gärna vara åt det syrliga hållet. Däremot är jag inte överdrivet förtjust i brödkryddan kummin, som används flitigt i brödrecept från framförallt Ryssland och Baltikum (brödkummin är inte samma sak som spiskummin, vilket är en helt annan krydda med en helt annan smak)
Smålandslimpa i form

Smålandslimpa i form

Bröden blir både högre och enklare att skiva. Trots det lilla missödet så smakade brödet jättegott. Skållningen gör att brödet blir saftigt och surdegen ger smak och karaktär
Skållat bondbröd i form

Skållat bondbröd i form

Det här skållade bondbrödet ska egentligen gräddas på plåt men jag valde att grädda brödet i formar istället