Entrecote, jordärtskockspure och balsamicosås med sällskap av ruccola, morötter och fetaost. Med det sagt så innebär det inte att jag rekommenderar er Viktväktare att göra som jag, alla måste finna sitt eget sätt
Salta & peppra entrecote och stek hastigt i minimalt med fett. Entrecote är verkligen inte den köttbit Viktväktarna skulle rekommendera men jag tycker det är sååååå sjukt gott så det är värt de extra poängen
Fläskfilé med ugnsrostade småpotatis och fikon och trattkantarellsås, mmm inte helt fel. Ännu finns det trattkantareller i affären, kanske i skogen med för den delen, vad vet jag
Det blir mycket lågtempererat nu och det har kanske med att göra att ett kött som får gå på låg temperatur under flera timmar i ugnen blir helt magiskt
börja med att steka kantarellerna i en stekpanna utan smör tills vätskan försvunnit. Lägg i en klick smör och fräs någon minut tillsammans med en hackad scharlottenlök
Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
Med att laga själv menas stoppa in en köttklump i ugnen och vänta i fyra timmar. Vi åt köttet på taco-fredagsmys med hemlagad cheddarostsås, guacamole och massa grönsaker
Bind köttet med en stektråd (bifogar klipp som visar hur man gör, se längre ner). Helstekt entrecote är mycket gott och praktiskt att laga när man vill bjuda på något festligt till många personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.