Trattkantarellsås – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g trattkantareller
  • 11 schalottenlök
  • 12 msk smör
  • 12 msk vetemjöl
  • 12 msk koncentrerad viltfond (gärna med kantareller)
  • 12 dl vatten
  • 12 dl vispgrädde
  • 1 salt och svartpepparAnsa och dela trattkantarellerna genom att dra isär dem i hatten. Skala och skiva löken. Fräs svamp och lök mjuka i en kastrull.
  • 1 Tillsätt vetemjöl och rör om. Späd med viltfond, vatten och grädde efter hand tills såsen tjocknar.
  • 1 Rör om hela tiden så att såsen blir slät. Låt såsen sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.


Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.