Jag älskar verkligen den här sortens bakverk. Bara att mixa ihop alla ingredienser i hushållsassistenten, pytsa i muffinsformar och sedan in i ugnen en sväng, KLART
Det här brödet är fritt från gluten, socker, jäst, ägg, mjölk & kan enkelt göras nötfritt. Det är crunchigt, segt, tuggigt, smakrikt, sött & salt och alldeles underbart
En av dessa var mina favoritbrownies - "brownies utan mjöl" som jag kallar dom. Det går såklart alldeles utmärkt att servera utan grädde, och den som vill använder mejerifritt alternativ
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Blanda ner florsocker, kakao och apelsinskal. 3 dl glutenfri cornflakes (Änglamark har tagit fram en ny sort som vi gillar). 2 dl siktat florsocker. 3 dl glutenfri cornflakes (Änglamark har tagit fram en ny sort som vi gillar). 2 dl siktat florsocker
Eftersom jag visste att lilla I skulle få smaka på kakan var jag återhållsam med sockret - även om jag använde det mer nyttiga kokosblomssockret - men du kan öka på med lite mer socker om du önskar
Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Stek i en het stekpanna utan olja eller smör. Tortillabröd på (gluten, mjölk, ägg, nöt - och sockerfria, ca 6 st). m Tortillabröd på (gluten, mjölk, ägg, nöt - och sockerfria, ca 6 st)
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.