Till den stora använde jag en mindre skål att trycka på marsipanen, och till den lilla ett dl-mått. Mitt tips är att använda bakplåtspappret för att föra över marsipanen på semlan - med fingrarna går det nämligen lätt sönder
En av dessa var mina favoritbrownies - "brownies utan mjöl" som jag kallar dom. Jag fick från början inspiration till dessa underbara skapelser från PT-Fiaoch Sara från Träningsglädje
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, glutenoch laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Det är ju lite så när man har småbarn hemma - men hinner sällan med allt man önskar. Receptet som vi bakade efter är mitt favoritrecept på hälsosamma pepparkakor utantillsatt socker (givetvis är de glutenfria också)
Kakorna gräddade jag på 150 grader i ca 35-40 min. Muffins lär ta ca 10-20 min. Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader. ca 35-40 min. Muffins lär ta ca 10-20 min
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Jag har börjat göra mängder av Nicecream - en nyttigare variant av glass som är fri från sådant som kroppen inte behöver - mjölkfri, glutenfrioch sockerfri
Deras variant av semla passar bra för dig som vill köra både gluten- och mjölkfritt. Jag har inte gjort några egna semlor i år och tänkte därför passa på att tipsa om några goda semlor som matbloggs-vänner till mig har gjort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.