Ugnsbakade endiver med timjan, bladpersilja, apelsinjuice, vitlök och smör – kvartade endiver stekta i smör, vitlök och timjan, därefter kokta och ugnsbakade med bladpersilja i saft av apelsin
Smaka av med salt och peppar. Druvorna är klara när de är mjuka och lite skrumpna. Lägg en klick ostkräm på varje blad och toppa med en liten druvklase
Roquefortäggmed Earl Greykokta plommon och portvin. Resultatet när ostarna blandats blir en ytterst trevlig historia som tillsammans med den sötare såsen på Earl Greykokta katrinplommon fungerar som ett mellanting av ostbricka och efterrätt
Jag kände mig ju rätt färdig på allt överätande efter Frankrike, och hade de bästa intentionerna till att ta tag i kosten igen, men helt och fullt har jag inte orkat ändå nu medans det är semester fortfarande
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Riv skalet av citronen och gnid in laxen försiktigt med zesten. Dela endiven och skölj den. Blanda sardellhacket i röran och slunga endiven tillsammans med vinegretten
Jag skrynklar och blöter ett smörpapper och lägger det som ett lock över grönsakerna. En klick smör i pannan, riven gräddost och sedan häller man lite försiktigt på äggsmeten
Hursomhelst önskar jag er alla en finfin Nobeldag, antingen ni glammar med kungen och de "vittra" och svänger era lurviga i Blå Hallen, eller tar en stilla svängom hemma framför TV
Krydda med en nypa salt och peppar. Skölj grönkålen och skär bort stammen. Dekorera de färdiga grönkålspizzorna med fikon och rivet citronskal, avsluta med lite svartpeppar från kvarn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.