Ingredienser Portioner. 10 75 g smör 200 g digestivekex 400 g färskost 1 dl florsocker 1 burk hasselnötskräm (à ca 350 g) 2 dl rostade hasselnötter ev 50 g nougat till garnering Lägg till i inköpslistan
Så jag gjorde denna goda kaka som kommer att följa med mig ända till Haparanda. IKEA är det som lockar denna helg så Listan är lång och bilen med husvagnen kommer att överstiga lastningsbegränsningarna
Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll ut muslin. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka mandlar och hasselnötter grovt, lättast att göra i en matberedare
När jag upptäckte att vi inte hade något bröd hemma hade jag tänkt göra filmjölksbröd i form, som man bakar med bakpulver och filmjölk och olika mjölsorter
Stek endiverna i ganska rikligt med smör på båda sidorna ett tag så de bara tar färg. Lägg i en extra klick smör och låt de ligga med snittytan neråt på ganska låg värme i stekpannan så ytan karamelliseras
Ugnsbakade endivermed timjan, bladpersilja, apelsinjuice, vitlök och smör – kvartade endiver stekta i smör, vitlök och timjan, därefter kokta och ugnsbakade med bladpersilja i saft av apelsin
Tillsätt den varma mjölken med fettet. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Sätt ugnen på 225°C. Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm
Tro't eller ej, men nu är vi tillbaka med ett inlägg. Det fantastiska med denna lilla side dish är att endiven totalt ändrar karaktär från besk och lite bångstyrig till härligt len, nötaktig och ljuvlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.