Vi lagade en färgstark torsk häromdagen med mycket smaker av kapris, dill, pepparrot, och räkor. När torsken stektes hade jag ytterligare pepparrot i pannan med smöret och så skyade jag fisken hela tiden med smöret
Pocherad lättrimmad torskmedäggoch persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Jag fick tipset av en kollega att laga fisk med rödbetor ochkapris - vilken smaksensation. (Koka potatis och jordärtskocka till moset, när de är mjuka mosa med en potatismosare och ha i en klick smör)
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas. Lägg i torskenoch sjud på svag värme tills köttet precis börjar släppa från benen
Krydda med salt och svartpeppar, ochlägg en klick smör på varje fiskbit. Smaka av med salt och svartpeppar, tänk dock på att buljongtärningen ger mycket sälta
salt och peppar. vatten och salt. salt och peppar. salt och peppar. vatten och salt. salt och peppar. ca 800 g torsk. 2 msk kapris. ca 800 g torsk. 2 msk kapris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.