Halvera och kärna ur plommonen. Häll upp i väl rengjorda burkar och förslut direkt. 800g plommon0. Koka dom med vatten och stjärnanis i 5 min, rör om hela tiden. Tillsätt socker och passionsfrukten och koka ytterligare 5 min och rör runt. Lämna en kommentar 800g plommon
Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Först smält smör sedan råsockret, potatismjölet och till sist plommonklyftorna. 18 st plommon Urkärnade och skurna i klyftor. 1Vispa smör och socker, tillsätt ett ägg i taget och vispa. 1Tillsätt de torra ingredienserna och vispa till slät smet. 1Häll smeten över plommonen. 1Låt svalna något innan kakan stjälps upp och serveras med botten upp. 1Servera med en klick lättvispad grädde
Grillade plommonmed brieost och honungFärska plommonBrieostHonungSalt, pepparOljaDela plommonen i hälften och ta bort kärnan, pensla med lite olja och grilla på snittsidan tills de är varma helt igenom
Söt, knäckig smak med inslag av fat, torkade aprikoser, apelsinskal, nötter och kryddor. Till dessert serverade Kajsa goda ostar, kex och ett supernajs vitt portvin
Vid serveringen, varva plommonmed ströbröd och ljummen vit chokladsås. Stek ströbröd och mandelflarn tills de får en gyllene färg, smaksätt med kardemumma
Med lite björnbär från frysen, blir det här en snabblagad och enkel dessert med mycket smak. Goda precis som de är, men underbara i kompotter, marmelader och som här, kokta i portvinoch kryddor
Det har blivit oerhört mycket äpplen i år och mina föräldrar har fått massor medplommon (själv fick jag inga pga krussjuka) så då gäller det att ta reda på allt
Tillsätt mer portvin om det behövs, salta och peppra och färga med colorit. Just kronhjort är svårt att få tag på och riktigt delikat, så då måste man ju göra köttet rättvisa och tillaga det med omsorg och kombinera det med andra fina ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.