Slå av vattnet från pastanoch blanda samman allt tillsammans med två äggulor. Middagen är klar på den tid det tar att koka pastavattnetoch sedan färsk pasta
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g rökt lax
Tillsätt kokt pastaoch färsk spenat till såsen, avsluta medmed bitar av varmrökt lax. Servera på tallrikar och toppa med rivet citronskal och nymalen svartpeppar
Fräs spenat i smör i en gryta, krydda väl med salt och peppar, blanda ner pastan. Rör ner hälften av såsen i pastanoch servera resterande i en skål bredvid
Blanda direkt med nykokt pasta. Pasta. Tillsätt citronsaften och smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt färskost, creme fraiche ochspenatoch låt spenaten mjukna en aning
Blanda direkt med nykokt pasta. Riv över parmesan, citron och dra några varv med pepparkvarnen. Tillsätt färskost ochspenatoch låt spenaten mjukna en aning
Krämig, gräddigpasta. Servera med färsk pastaoch toppa med färsk basilika. Saknas maizena hemma, spara lite av pastavattnetoch rör ner i pastasåsen så tjocknar såsen ytterligare
Den är dessutom himla nyttig med laxen, spenatenoch sötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra och krydda med franska örter eller liknande
Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.