Den var faktiskt helt i klass med två av våra andra enchiladasfavoriter, enchiladasmed squash och keso samt enchiladasmed tacokryddad keso, jalapeno och paprika (se recept här och här)
4 100 g färskost 100 g fetaost 4 tortillabröd (medium, majs- eller orginal) 6 soltorkade tomater (strimlade) 50 g rostade mandelspån 1 kruka koriander Till servering sallad gjord på grönsallad, rädisor, squash och äpple salsa guacamole Lägg till i inköpslistan
Rör om då och då och späd ut med lite vatten i omgångar under tiden grytan puttrar. Låt inte linserna brännas i botten av kastrullen, såsen är ganska tjock, så rör om med jämna mellanrum
Börja med att mala/mixa lök, vitlök, olja, örter, pumpafrö och kryddor till en grön smet. 11 lök, liten 3 klyftor vitlök 3 msk olivolja 1 dl spenat, eller grönkål 3 stjälkar mynta, färsk 3 stjälkar persilja, färsk 0,5 dl pumpafrö 1 tsk ingefära, färsk 1 tsk bakpulver 2 tsk salt 1 tsk spiskummin 0,5 tsk koriander, torkad ca 1 krm aleppopeppar 6 dl kikärtor (kokta från 2 tetra) 2 dl gröna ärtor (frysta men tinade) 2 msk kikärtsmjöl (eller vanligt mjöl)Sätt ugnen på 200 grader varmluft och täck en plåt med bakplåtspapper. Fukta händerna med olivolja och forma till 20 små puckar och lägg på plåtarna
Lägg på en plåt med bakplåtspapper, och låt skalet vara vänt uppåt. Lägg i en mixer och mixa med limesaft, vitlök, koriander och chili (välj mängd chili efter smak)
Jag älskar tex-mex (som ni kanske har märkt) och det bästa med ViktVäktarna är att jag kan fortfarande äta det jag älskar – bara i måttliga mängder och/eller i andra former
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.