Riktighemgjord pesto på goda ingredienser som färsk basilika, god parmesan och pinjenötter blir så gott att man bör äta det som italienarna - med pasta som en fullgod rätt i sig själv som inte behöver fler tillbehör
Jag är egentligen inte ”senap-människa” men tycker att det vid vissa tillfällen kan vara gott med en klick eller två – och just till julbordet kan vara ett sådant tillfälle
Det finns liksom inget rätt eller fel utan gör precis så som du känner. Jag brukar blanda ut det med grädde så att det blir riktigt krämigt och gott, smakar precis som vanlig fruktyoghurt
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Jag hade inget recept utan tog bara lite ingredienser som vi hade i kylen, frysen och skafferiet. Den här supergoda pastasalladen snodde jag ihop för att ta med som matsäck när vi åkte på en utflykt häromsistens
Den här såsen är en av mina favoritsåser. Orsaken till dennaeminenta utmärkelse är att den är otroligt god, lätt att laga till och väldigt enkel att variera (genom att byta smak på osten)
Vi hade Kristofers föräldrar över på middag i lördags och bjöd på en trerätters och gott vin. Maten blev lyckad och kvällen likaså, man vet att man har trevligt när tiden bara försvinner
Kakan är riktigt krämigt tjock och chokladsmaken god. Louise Johansson vann Sveriges mästerkock och bara det gör att man förväntar sig lite av ett kladdkaksrecept från henne
Jag la aldrig i någon lök i grytan utan stekte den brevid och la i i slutet. Jag hade dessvärre inte hade så mycket tid och närvaro att fotografera den, men det blev verkligen jättegott
Som vanligt när jag har farit runt i köket är det inget långkok och inga svårigheter, utan har du bara tio minuter över har du lätt fixat enriktig panikräddare till din bakning
Ganska svårt tycker jag nog men efter mycket googlande och tipssökande efter hur degen ska bli riktigt fluffig men samtidigt saftig tror jag mig faktiskt hittat det ultimata receptet
Jag tyckte de var lite för syrliga och hade för intensiv tomatsmak. Krossade tomater var min absoluta skräck, kanske för att de ofta kokas alltför kort tid och därför behåller en hel del av den där metalliska konservsmaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.