Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR. Jag gjorde den med rödkål denna gång och smaksatte dressingen med senapsfrön
Räkna ut antal gram beroende på hur många portioner du vill göra. Koka potatisen och hacka lökarna. När potatisen har svalnat så delar du den i mindre bitar
Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små
En asiatisk morotssallad blir perfekt till asiatisk mat och som här vårrullar. När man inte bor i Asien är det svårt att få till en grön mangosallad eftersom där använder man omogna gröna mango och det finns inte att köpa här i Sverige vad jag vet
Picklade grönsaker är ett perfekt sätt att bevara och tillaga grönsaker när de är billiga och när det är säsong, för att sedan kunna njuta av dessa senare under hösten eller under vintern
Salladen blir förstås lika god på vitkål, då gärna med riven morot i för färgens skull. Jag fortsätter på mitt tema med billiga och enkla kålrecept, som passar den magra januaribudgeten
Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av. Dela tomaterna och bryt osten i grova bitar. 11 dl repade oreganobladTvätta och koka potatisen. 1Skala och skiva löken. 1Blanda potatisen med olivolja, citronskal och saft, salt och peppar
Salladen blir desto godare om den får gotta till sig i kylenen stund. Egentligen har man en ost som heter “cojita” i salladenmen fetaost funkar alldeles utmärkt det med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.