Enenkelmengod fredagsmiddag som alla i familjen gillar. I med riven vitlök och fräs en minut. Dra pannan från plattan och vänd ner äggulor, riven ost och färsk persilja
Idén till denna smarriga pastasallad, med bland annat kikärtor och sweet chilisås, fick jag när jag läste ett recept på enpastasallad med kyckling, på den mycket trevliga bloggen 'Kryddburken' (se här)
ca 50 g pinjenötter. 400 g linguine ca 50 g pinjenötter 500 g blandad svamp, t ex shitake, ostronskivling, skogschampinjon 1 silverlök 25 g smör 2 dl champagne 2 dl vispgrädde 1 kruka färsk dragon 1 ask krasse tryffelolja, några droppar 75 g parmesanost, till servering neutral olja, till stekning salt peppar
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Glöm inte att matsortera kärnhus från paprikan till återvinning för mer hållbar matlagning och njut av din pastasallad
Häll i vatten, grädde och strimlade tomater. 5 dl vatten. 1hyvlad parmesanost1 Koka upp saltat pastavatten. 4 Koka pastan enligtanvisningen på förpackningen
Ny vecka och, för första gången på länge, full arbetsvecka. Otroligt men sant. Idag kommer därför ett tips på grekisk sallad med pasta för en matigare känsla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.