Förvara surdegsstarten i rumstemperatur med locket på glänt så att luftens bakterier når smeten. I stället för att använda diskmedel kan du ställa in burken i en varm ugn i några minuter
Häromveckan kommer ett fantastiskt kit med ingredienser till surdegsbröd från KronJäst – och inte bara det utan dessutom ett enastående gott bröd komponerat av bagarlandslaget
-)När jag provsmakade fördes min tankar direkt tillbaka till min barndoms semestrar i Grekland då man efter middagarna fick en efterrätt bestående av en halv kokosnöt fylld med söt, krämig och iskall kokosglass
Jag har nu gjort min första, men jag väljer att göra en halv. i kväll är det jag som sätter ensurdeg. Oh, visst har jag snöat in lite på lakrits o choklad sista tiden - men det blir så mumma
Kommit igång med träningen och känner er taggade med kosthållningen. För min egen del får jag ta det lite lugnt med träningen då jag har haft ont i min nacke i några veckor
Som sagt tidigare så mixtrar jag en hel del förnärvarande med surdeg och jästmängder i både bullar och bröd och försöker lära mig så mycket det bara går av de som kan
Att inte ha en påse pytt i panna i frysenden där dagen när man faktiskt hinner göra väldigt mycket och alldeles för sent kommer på att lunch-vore-nog-bra-innan-klockan-blir-för-mycket
Som jag förstått så blir surdegen bäst om man använder rivet äpple i starten. Jag fick med mig lite prover hem så nu stor det en glasburk med lila innehåll i mitt skåp i väntan på att börja "leva"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.