Min lillasyster Malin och hennes familj var här dagarna innan så hon hjälpte mig lite meden del förberedande, och så bjöd vi min bror och hans familj och då hjälpte de till lite också… det gäller att vara lite om sig och kring sig när man sitter i knipa
– limeskal och saft. aioli, baguette UTAN surdeg, buffémat, buffe, enkel och lättlagad limeaioli, kräftor, Kräftskiva, lättbakade baguetter, limeaioli, limeaioli till kräftorna, limemousse med bär och hallonkompott, nybakat bröd till kräftskivan, sås till kräftorna, serveras till kräftor, skagenröra, supergodskagenröra, tidningen hembakat, tillbehör till kräftskivan, västerbottenpaj
Jag testade för förstagången att göra ett glutenfritt pajskal på quinoa och rismjöl. En perfekt nyttig och god paj med underbara smaker och konsistenser
lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den). Här kommer det utlovade receptet på den fantastiska röstirulltårta som vi serverade till linsbiffarna som ni fick recept på igår (se här)
Till den bjuder vi dessutom på en lite fredagslåt, vår första musikinlägg här i köket faktiskt. )Vi sparkar igång fredagenmedengod drink, en som Håkan själv slängde ihop förra helgen av vad han hittade i barskåpet och kylen
En skön söndag med träning och god mat, för mig är det lycka att få stå länge och göra mat och baka. Lägg skinkan fint på ett fat, strö över basilikan, lägg på de marinerade jordgubbarna och avsluta med parmesan chipsen
)Som vanligt startade vi lördagenmed ett sent uppvaknande som följdes av en härlig "ligga-kvar-och-dra-sig-hur-länge-man-vill-känsla", långfrukost, middagsplanering, shopping och lite tråkigare måsten
Dök det helt plötsligt upp två tillfällendenna veckan med helt otroligt goda pajer. Huvudingrediensen är förståss kyckling, men sedan är den kryddad med dragon som bara gör den sååååå smarrig
Jag kryddade med svartpeppar och över allt det goda strödde jag över min favoritblandning på panko, grovriven parmesan och lite färk hackad timjan, salt och svartpeppar
Gratängen går utmärkt att förbereda och sedan förvara i kylen eller frysen (om du fryser den blir det bäst att vänta med att gratinera den tills den ska serveras)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.