Bakade dessa snabba grahamsfrallor i torsdags när jag skulle ha kaffegäst på förmiddagen. 5 dl ljummet vatten. Blanda jäst och vattentills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, körden i maskin i 5 minuter. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med enäpplen, hjärtan och sjöstjärnor men det går absolut bra med rund eller vilken form man vill. 5 dl ljummet vatten
Nu ska vi börja mata den för att hålla denvid liv. Jag gillar hösten, det är en härlig tid med tända ljus och mustiga grytor, surdegsbröd och för att inte nämna att man snart får börja baka inför julen
Jag vet att jag har bloggat om såväl hamburgare som om coleslaw tidigare , menden coleslaw vi gjorde lördags i kväll slog alla tidigare med hästlängder
Carnegie Portern har som sagt gamla anor och när vi letade lite på webben så upptäckte vi att det faktiskt till och med är det äldsta, ännu använda, varumärke vi har här i Sverige
Detta är en soppa jag lagade i desperation över min tillgång på frusna laxfiléer och min brist på egna idéer men soppan fick våra smaklökar att dansa av glädje och förvåning
För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Har redan börjat tänka till kring sonensstudent nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Ibland får jag för mig att jag vill mixtra ihop någon egen kaka, då kollar jag runt lite och tar lite här och lite där, och har man tur så blir det gott
Skala potatisen, skär den i halvor och koka tillsden är mjuk. Jag måste bara tipsa er om en riktig höjdare – väl värd att prova – nästa gång ni ska äta stekt fisk
När jag kom tillbaka in igen, och hade krängt av mig den blöta vinterstassen, så kunde jag med gott samvete sjunka ner på kökssoffan med en kopp varmt te, pusta ut och glädjas ännu mer över att vara inne i mitt varma kök och inte ute i det kalla, blöta höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.