2DELNINGARDelaTweetaFölj. Enter your email address. Delivered by FeedBurner. Hej. Jag är ledsen för att det händer relativt lite på bloggen för närvarande
Skiva fläskkarrén i tunna ca 5-6 mm tjocka skivor. Blanda ihop alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in kryddblandningen på båda sidor av varje skiva
1DELNINGARDelaTweetaFölj. Enter your email address. Delivered by FeedBurner. Hej. Jag är ledsen för att det händer relativt lite på bloggen för närvarande
à la Mary Shenouda aka the Paleochef. Jag är egentligen inte speciellt förtjust i lever. Tyvärr. Men jag försöker äta det ibland ändå - för det är ju så vansinnigt nyttigt med inälvsmat
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Malai kofta var en favorit när jag var i Indien, det är som indiska kroppkakor. Man gör potatisbullar som fylls med grönsaker och som sedan stekt/friteras
Redan trött på sill & grill & jordgubbar. Eller är det bara en längtan efter annan mat. När annan-mat-suget sätter in brukar det bli thai-mat här hemma, inte sällan efter en vända till vår lokala take away
Här är mitt recept på Kofta korma, som barnen älskar by the way. Indisk mat är mycket starkare än vår svenska husmanskost så oftast blandar jag i lite grädde eller medelhavsyoghurt när barnen är med och äter då jag lagar indiskt
Pumpa kofta. Pumpa kofta – Indiska pumpabollar i kryddig sås. Receptet på pumpakofta kommer ur Indisk vegetarisk kokbok av Jack Santa Maria, där rätten kallas ”guda kofta”
Spenatkofta i kryddig tomatsås. Spenat kofta – Spenatbullar i indisk tomatsås – Saag kofta. Kofta är för indierna, vad falafel är för befolkningen i Mellanöstern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.