Ugnsbakat ris med svamp är en krämig gratäng baserad på ris och svamp. Den blir otroligt rik på smak eftersom riset kokas med svamp och buljong innan det sätts in i ugnen för den sista lilla touchen
Jag serverade denna goding med friterad kyckling och en härligt ugnsbakad ratatouille. Röd ris är väldigt populär, men brukar oftast göras på olika vis
Detta år hittade vi skinka från garanterat välskötta grisar. Griljerad ugnsbakad skinka3-4 kg skinka, rimmadGriljering1/2 dl senap2 msk dijonsenap1 äggula2 brödskivor som rivts med rivjärnLägg skinkan i vattenbad under natten för att dra ut litet av saltet. Ris a la Malta1 liter färdigkokt risgrynsgröt3 dl grädde vispad2 msk vaniljsocker3 msk socker4 apelsiner, urkärnade och tärnadeBlanda samman
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Servera pressad potatis och smörstekt sparris till. Godmorgon. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festlig laxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.