Denna gång gjorde jag kakorna något mindre men tjockare och det blev riktigt bra det med. Tillsätt resten av vätskan, olja, sirap, fiberhusk, salt och havregryn
Äter du glutenfritt av hälsoskäl och inte reagerar på spår eller små mängder av gluten är det helt OK att köpa och använda den färdiga vörtmixen som finns i affären
Blanda ihop durramjöl, amaranthmjöl, rårismjöl och salt, och tillsätt medan maskinen går. Riktigt härliga blev de här saftiga och nyttiga frukostbullarna, som jag dristade mig till att baka häromsistens när jag fick lust att variera brödbaket
Det var Friends of Adam som först introducerade det näringsrika durramjölet i Sverige (tror jag i alla fall), men senast jag var på inköpsrunda hos Tant Grön hittade jag durramjöl av ett annat märke
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfrittoch kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
(jag har tagit recept rakt av från Nilla's Kitchen, men bytte ut nyponskalmjöl mot durramjöl. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Nu tillhör inte vi dom som äter enligt LCHF, vi äter helt enkelt det vi gillar och framförallt det som de Mårtenssonska maggarna och kropparna mår bättre av
Det här pajskalet är också glutenfrittoch proteinrikt. glutenfrittpajskal,. För här har vi en fantastiskt god paj, men fräscha grönsaker, ostig smak och knaprigt pajskal
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.