Jag valde därför att titta in på hemsidor från företag som säljer glutenfria produkter och prova olika recept därifrånRent ekonomiskt är det en höjdare att baka sitt eget bröd
Förra helgen fyllde jag på frysen med Adams absoluta favoritbröd. De glutenfria hönökakorna ( originalreceptet kommer härifrån) som jag har tipsat om flera gånger
Så när vi skulle göra en vegetarisk rätt ville vi ha ett glutenfritt börd att skopa upp grytan med. Blir jättebra att rosta i brödrost och funkar även som pizzabotten
Xantangummi är ett förtjocknings- och stabiliseringsmedel som kan användas som ersättning för gluten och hjälper alltså till att hålla ihop glutenfria degar och göra dem mer hanterbara
Teff är ett naturligt glutenfritt sädesslag som härstammar från Etiopien. Mjölet är rikt på näring och mineraler och ger en mustig och god brödsmak tycker jag
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Risenta har kommit ut med två glutenfria nyheter. Det var längesedan jag bakade bröd så jag rotade runt i köksskåpen (det är inte det lättaste kan jag säga, skåpen är proppfulla med saker och vet inte ens vad jag har och inte har) och hittade en påse med Durramjöl som jag fick från Risenta för ett tag sedan
Premiärbakning av glutenfrittformbröd. Häromdagen kände jag dock att det var dags att ge sig på den fina glutenfria bakboken Friendly bread av grundaren till bageriet Friends of Adam som jag nämnt i ett tidigare inlägg
Det är så roligt att experimentera med glutenfri bakning, ibland blir det totalt misslyckat, det måste vi erkänna, med när det blir sådär himla bra som man hade önskat, då vill man bara fortsätta att dona i köket och baka fler bröd
Dags för ett nytt brödrecept. De här naturligt glutenfria frallorna blev riktigt bra. Jag höll medvetet ingredienslistan kort för att skapa ett så enkelt vardagsbröd som möjligt