Det är naturligtglutenfrittoch är rikt på bland annat zink, järn och magnesium. När vi varit utomlands så har jag fått ladda batterierna med sol och värme, och då blir vintern så mycket lättare att uthärda
Durramjöl är ett naturligtglutenfritt, halvljust fullkornsmjöl. Folk uppskattar bland annat att de är så enkla att baka och att de verkligen liknar “vanligt” bröd
e receptet på glutenfrittbröd som jag provbakade. Finax)+ lite extra mjöl till utbakningLös upp jästen i ljummen mjölk och ljummet vattenTillsätt sen ALLA ingredienser UTOM mjöletLåt blandningen svälla några minuter i bunkenMed fiberhusk i blir blandningen snabbt lite simmig och geléig i konsistensen och precis så skall det varaVäg upp mjölsorterna och tillsätt dessa i blandningenKnåda med maskin eller med elvispens degkrokar i flera minuterLägg upp degen på bakbordet
Förra helgen fyllde jag på frysen med Adams absoluta favoritbröd. Denna gång gjorde jag kakorna något mindre men tjockare och det blev riktigt bra det med
Lös upp jästen med olja och vatten. Rulla till bullar och lägg på smord plåt. 1 tsk brödkryddor. Lägg linfrön i det kokande vattnet och låt svälla 15-20 minuter. Blanda i linfröblandningen med de torra ingredienserna och blanda sedan i de jästblandningen, Låt jäsa i 30 minuter. Häll ut degen på rismjölat bakbord och dela degen i 12 bitar. Låt bullarna jäsa 30 minuter och grädda i ca 20 minuter till de har fått fin färg. 1 tsk brödkryddor. 30 minuter och
Eftersom hon är glutenintolerant tänkte jag baka lite glutenfrittbröd att ha på lut i frysen. Improviserade lite med vad jag hade hemma och tycker att det blev helt klart godkänt
Jag äter sällan vittbröd längre med undantag för kafebesök och restauranter som serverar det och crostinis (små tunna skivor av bröd som du dränker i olja och gräddar i ugnen tills gyllna med pålägg som ostar, honung, sylt, skinka osv), det kan man använda det här receptet/brödet till, forma bara degen till baguetter istället för att fläta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.