Smula jästen och häll över salt och honung. Rör så att jästen löser sig och tillsätt vätskan. Skär försiktigt rutor med en vass kniv på det färdigjästa brödet
Blanda linfrön, kornen, varmt vatten, jäst, salt, sirap, anis och olja. 1 pkt jäst. Skölj fröna och lägg i blöt över natten, alternativt koka i 30-40 min
Smula ned jästen i en bunke. När jästen har löst upp sig häller du i resten av vattnet, olivolja, honung, flingsalt, valnötter, solrosfrön, dinkel- och vetemjöl
Men här kommer ett recept på dinkelbröd som jag bakade idag. 9 dl ljummet vatten2 pkt jäst2 dl grovt rågmjöl3dl dinkelflingoren skvätt sirapen skvätt olja2 tsk saltlite solrosfrön och krossade linfrönca 800 gram dinkelfullkornsmjölvetemjölRör ihop degen och knåda som vanligt men låt degen vara lite lös och kladdig. 2 pkt jäst
25g Jäst, färskt. Värm ölen till ca 20g och lös upp jästen. 25g Jäst, färskt. Med lillgrabben i ena famnen och bakingredienserna i den andra ger jag mig på konststycket att få till ett frukostbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.