6-7 dl grovt vetemjöl. 2 dl grovt rågmjöl. 1 ½ dl russin och/eller torkade aprikoser. Blanda ihop alla torra ingredienser (fast bara 4 dl av vetemjölet) i en bunke
500 g Dinkelmjöl fullkorn500 g vetemjöl300 g naturell yogurt3 dl vatten50 g jäst4 msk olja4 tsk salt4 tsk honungLös jästen i vatten. Snitta bröden, pensla med vatten och grädda i 220 graders ugn i 25-30 min. 4 tsk honung
Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på. Ta ut grytan med brödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag
Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen. Mjöla bunken runt om och täck med plast. Häll ut degen på ett ordentligt mjölat bakbord, tryck ut en platta med händerna
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. Den här gången kände jag för ett riktigt mörkt och maffigt, nöt- och fruktspäckat bröd, och pytsade i både berberis, färska dadlar, russin, pistaschnötter och mandel
Blanda vetemjöl special, grovt rågmjöl, rågsikt, bakpulver & havssalt i en bunke. Forma bollar av degbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pudra över lite vetemjöl på bollarna och platta till dem lite
Tillsätt banan, olja, sirap, nyponpulver, nötter, linfrön och chiamjöl, och kör igång maskinen. Mitt bröd vill jag ha grovt, fiberrikt, saftigt, gott förstås, och fullproppat med näring, inte bara kalorier, tillsatser och luft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.