Smula i jästen. Tillsättolivolja och honung. Arbeta i det mesta av det återstående mjölet. Detta görs bäst i en assistent eller med elvispens degkrokar
Att skålla mjöl innebär att man blandar det med kokande vatten och låter det svälla en stund. Skållning gör brödet saftigare, mer hållbart och mindresmuligt
Häll ingrediensernaiordningen ovan. Morotsbröd tillbakmaskinen, 900 gram. 520 g siktatdinkelmjöl. 70 g rivna morötter. Tillminmaskin (Centurion XBM-1129) är inställningen standard, 900 g, ljus skorpa. Tar 3 timmar och sedan kan vi njuta av nybakat bröd. 520 g siktatdinkelmjöl. 70 g rivna morötter
Ett mycket gott bröd med massa nötter som blir extra saftigt pga av skållningen. Skållat grovt bröd. Blir som bäst om det får vila ett dygn innan man skär upp det
Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en grop imitten. Smula ner jäst, samt lite vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Låt jäsa 30 min. Häll degen i 2 smorda avlånga brödformar. Jäs 30 minigen. Grädda i 250 grader 15 minuter, sänk till 200 och grädda ytterligare 20 min. 1 kg ljust eller grovt dinkelmjöl ca 1,7 l. 6 dl fingervarmt vatten
Oftast brukar jag baka lite grövre, mörka , glutenfria formbröd och pytsa i alla möjliga frön, bär och andra nyttigheter, men nu fick jag plötsligt lust att göra frallor
Om du har en bakmaskin kan du använda den, annars får du knåda för hand. Det bakades ju en massa gott bröd när jag senast var i Tärnaby och sen dess har jag sparat på detta recept för att kunna dra fram det en söndag som denna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.