I helgen bakade jag saftiga och goda Morotsfrallor. I dag har jag strykt och hängt upp julgardinerna. Jag gick emot trenden att julbaka och väntar lite till även med det
Morotsfrallor med aprikoser och linfrö. Receptet till dessa goda och saftiga frallor, innehållande bland annat rivna morötter, aprikoser och linfrö, hittade jag på den härliga matbloggen 'Kryddburken'
Servera dem varma med en kopp te, marmelad, smör och lite färskost… ja då är lyckan komplett. Jag gillar att vara effektiv så jag passar på att göra morotsfrallor av samma deg
I helgen bakade jag saftiga och goda Morotsfrallor. I dag har jag strykt och hängt upp julgardinerna. Jag gick emot trenden att julbaka och väntar lite till även med det
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Tekakor är gott som variation till allt surdegsbröd vi äter till frukost och lunch. Genom att byta ut en del av vetemjölet mot fullkornsdinkel blir brödet lite nyttigare och lite mer mättande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.