Fast jag är hemma med sonen som är fortsatt sjuk med ont i halsen. Morotsfrallor. Nåja, jag får väl tillfälle att jobba litegrann då med planeringen av mina kurser och det är ju inte fy skam det heller
Riv morötterna och rör i dom tillsammans med solrosfrön och salt. Morotsfrallormed solrosfrön, 12 st50 g färsk jäst50 g smör5 dl vatten2 morötter (ca 130 g)1,5 dl solrosfrön1 msk saltca 15 dl vetemjöl(gärna Manitoba Cream som är väldigt proteinrikt och ger ett större och fluffigare bröd)1 ägg till pensling1. Pensla frallorna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 12 minuter. Morotsfrallormed solrosfrön, 12 st
Det positiva med dom är att det är helt ekologiskt mjöl , helt utan tillsatser, bekämpningsmedel och konstgödsel och de tillsätter inte askorbinsyra i mjölet, just askorbinsyra har det diskuterats en del om på brödbloggar under våren
Morotsfrallormed aprikoser och linfrö. Jag bytte ut mjölken mot vatten, ersatte manitoba cream med vanligt vetemjöl, bytte ut hela linfrön mot krossade och uteslöt sesamfröna
Morötterna ger ju inte så mycket smak, men det gör frallorna lite saftigare och då jag älskar nötter och frön så hällde jag i lite solrosfrön och linfrön med
Ärligt talat, finns det något godare än nybakat varmt bröd med massor av smör som smälter på. Jag behöver ha något att ta mig för varje dag och att baka bröd en gång i veckan känns ju inte som någon omöjlighet, dessutom tycker storebror att det är kul att vara med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.