Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkeloch linfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
I helgen bakade jag saftiga och goda Morotsfrallor. I dag har jag strykt och hängt upp julgardinerna. Jag gick emot trenden att julbaka och väntar lite till även med det
Morotsfrallor med aprikoser och linfrö. Receptet till dessa goda och saftiga frallor, innehållande bland annat rivna morötter, aprikoser och linfrö, hittade jag på den härliga matbloggen 'Kryddburken'
Servera dem varma med en kopp te, marmelad, smör och lite färskost… ja då är lyckan komplett. Jag gillar att vara effektiv så jag passar på att göra morotsfrallor av samma deg
Det känns som om en kall deg är mer förlåtande och har större marginaler för misstag helt enkelt. För många år sedan hade jag ett arbete som innebar att jag ibland jobbade extra långa pass på lördagar och söndagar
Varför inte förvandla favoritreceptet på kalljästa frukostfrallor till en sötare version av deg, och fylla den med godsaker, frågade jag mig själv då jag funderade över vad jag skulle skapa med den sedan gårdagen överblivna jästen
Jag bakade brödet med hel dinkel, solrosfrön och linfrön. Det är ett bröd med mycket hela korn i, ganska lite vanligt mjöl, och av någon anledning har jag inte bakat så mycket bröd av den typen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.