Idag bakade jag dessa otroligt goda ”polarbröd” och jag njöt verkligen av varje tugga. Vi äter inte bröd vanligtvis här hemma och därför blir det extra lyxigt när vi väl äter det
Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott . Det här lättbakade frukostbrödet måste ni bara testa för det är verkligen supergott
Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Jag behöver ha något att ta mig för varje dag och att baka bröd en gång i veckan känns ju inte som någon omöjlighet, dessutom tycker storebror att det är kul att vara med
På morgonen stjälper du upp den på en bänk och viker den några gånger mot mitten. Som tack för detta får du frasiga frallor med knaprigt hölje och poröst innandöme
Smula ner jästen i en degbunke och häll över det fingervarma vattnet. Tillsätt rumsvarmt matfett, salt, honung, kesella, grahamsmjöl och det mesta av vetemjöl special
Och då är det klart att jag fixar fram ett recpet . Det här receptet blev faktiskt efterfrågat av en läsare som hade hör att man kunde göra bröd på havregrynsgröt
Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis ochen middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
Tillsätt rågsikten, morötterna och oljan och rör till en slät smet. Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen
Knäck ner äggen i en bunke och tillsätt sockret. Vispa några minuter tills det blir ljust och pösigt. Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen
Arbeta in smöret med hjälp av fingertopparna, rör ner filmjölken. 1 bröd3 dl vetemjöl1 dl havregryn½ tsk salt2 tsk bakpulver50 g smör1½ dl filmjölkBlanda de torra ingredienserna i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.