Tillsätt rågsikten, morötternaoch oljan och rör till en slät smet. Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen
I tisdags så överaskade pojkvännen med nybakta frallor. Första gången som han gör frallor helt själv. Idag lagade han fläskfilé med kantarellsås och klyftpotatis
Blanda i den upptinade och urkramade spenaten i den ena halvan och de rivna morötterna i den andra. Smält margarinet, häll på mjölken och lös upp jästen i den fingervarma vätskan
Istället för honung är brödet sötat med en riven morot. Genom att byta ut en del av vetemjölet mot fullkornsdinkel blir brödet lite nyttigare och lite mer mättande
Jag är verkligen ingen brödsnobb, som tvunget måste baka avancerade grejer med mängder av ovanliga ingredienser, utan jag bakar det jag tycker verkar gott och som jag blir sugen på att testa
Vispa ägg, grahamsmjöl, keso, bakpulver och salt. Toppa med solroskärnor. Nyttiga frallormed keso (3 stycken). Gör till 3 runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nyttiga frallormed keso (3 stycken)
Smält margarinet och låt svalna något. Tillsätt salt, havregryn, rågsikt och vetemjöl. Knåda degen tills den är blank och släpper från bunken, låt jäsa ca 30 minuter. Dela degen i 10-12 delar beroende på hur stora frallor du vill ha, låt dem sedan jäsa på plåt i ytterligare 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.