Baka ut till frallor på mjölat bakbord och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Till de här frallorna använde jag dinkelmjöl som jag tycker ger en god och fyllig smak
Fast jag är hemma med sonen som är fortsatt sjuk med ont i halsen. Morotsfrallor. Nåja, jag får väl tillfälle att jobba litegrann då med planeringen av mina kurser och det är ju inte fy skam det heller
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej i maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med plastfolie
pensla ev bröden med vatten och smaksätt med flingsalt, oregano, riven ost, mm. Dela degen i 12 st delar, forma till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med en bakduk och låt jäsa i kylen ca 10 timmar. Med ost 1/2 pkt jäst
Häll lite mjöl i botten på grytan och lägg försiktigt ned degen med den vikta skarven nedåt. Täck degen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i cirka 12 timmar eller till nästa dag. Lägg tillbaka degen i bunken, med skarven nedåt, och låt jäsa i ytterligare 2 timmar under plastfolie. Värm ugnen till 225 grader och sätt samtidigt in en gjutjärnsgryta med lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.