Det ryska brödet
Millas Surdegar
Millas Surdegar
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 450 gram Vatten
  • 45 gradigt
  • 300 gram
  • 20 gram Surdeg
  • 750 gram
  • 300 gram Vatten
  • 50 grader
  • 600 gram Vetemjöl
  • 100 gram Gr
  • 20 gram Ha
  • 2 gram Jäst Rör i hop degen i bunken låt vila ca 20 min, rör igen (som i en spiralformad rörelse med en stor slickepott eller en stor slev.) Rör igen efter ca 20 min Låt degen vila ca 1 timme Slå upp brödet på bordet, driv den rund som en boll och låt vila ca 10 min Slå upp brödet till en avlång rulle (lev), med skarven uppåt. Låt jäsa i mjölad korg eller duk.. Låt den jäsa i ca 1 timme(jäst i dubbelstorlek). Vänd nu brödet med skarven neråt och snitta brödet, med en vass kniv! Sätt gärna in en långpanna som du kan hälla vatten i när du har satt in bröden i ugnen! I den häller du 2 dl vatten. Gräddas i 5 minuter på 250 grader, sänk sedan till 180 grader och grädda i ca 40 minuter till!! Klart!! Låt svalna helt innnan du skär i brödet!!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.