18-20 cm
i diametern.Läggs på en plåt med bakplåtspapper och naggas med gaffeln.Sedan ska dom jäsa i ca 30 minuter Sätt då på ugnen på 200 grader under tiden.
25 g
jäst
75 g
smör
5
dl
/500 g
mjölk
2
tsk
/8 g
havssalt
1 tsk
/3 g nystött hel anis
/5 g
nystött hel fänkål (Går att byta ut anis &fänk ål mot 1 msk
Låt stå liten stund, detta gör du för att lättare få ut pannacottan ur glaset. Socker efter tyckte, jag valde att inte tillägga något socker eftersom kokosmjölken tillför en naturlig sötma
Börja med att riva ingefäran och blanda ihop färskosten och smaka av. Grilla brödet försiktigt på bägge sidor så att det steks och sesamfröna tar lite färg
Gör så här. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret. Hacka chokladen och smält den i smöret. 3. Rör samman strösocker och ägg, rör ner den smälta chokladen
Det kan hända att just din deg behöver flera decilitermindre mjöl än vad som står angivet. Den långa bearbetningen kommer stabilisera degen och göra den mindre kladdig
Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite mer soya. Rensa svampen och dela i mindre bitar. Red grytan med maizenaredning, jag använder alltid den då det blir glutenfritt
Här nedanför har du lite olika smaker du kan ge dina kolor. Rör om då och då. Lycka till med ett kolakok så här i de sista skälvande minuterna av julstöket
Helgdagarna får jag lov att säga att jag brukar komma ihåg, jag är ju inte helt galen, men eftersom jag ibland jobbar en del av dem så blir det där med traditioner lite luddigt
Det finns en uppsjö av olika glutenfria mjölmixer, men jag brukar inteanvända mig av dem. Bilderna får bli ett axplock av olika mjöl/flingsorter, jag kan inte ta med alla
Visst går det bra att slänga ned lite äggvitor i en pannkakssmet, i stället för ett av äggen, men eftersom jag tagit för vana att frysa in mina äggvitor, så krävs det framförhållning för att de skall bli använda
Inte så dumt tycker jag om man vill äta lite nyttigar. Dessa smarriga saffransmuffins är bakade med stevia, som är ett relativt nytt alternativ till vanligt socker
Ett tips för att rädda maten efter jul är att planera sina inköp, att inte köpa julmat av tradition utan utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp
Rör ner curry, salt (försiktigt, inte mkt, kan också uteslutas) och lite nymald peppar. Om ytan börjar se väl gräddad ut kan man lägga på en bit ugnsfolie mot slutet av tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.