Ljust bröd på skållad rågDag 1 KvällSkållning. Det är väldigt inne att baka med surdeg just nu fast ibland kan man ju variera sig för man kan baka väldigt goda bröd på vanlig jäst också
farin och sirap i vatten, tillsätt mjölet och den skållade rågen,. Grovt Rambröd med Råg skållad i Kaffe 4 limpor. Grovt Rambröd med Råg skållad i Kaffe 4 limpor
Den senaste tiden har Gustav utvecklat en ny metod för hur vi gör våra levainbröd på Solhaga. Jag minns själv hur svårt det var när jag började baka enligt Jan Hedhs recept på levain
Oftast brukar jag baka lite grövre, mörka , glutenfria formbröd och pytsa i alla möjliga frön, bär och andra nyttigheter, men nu fick jag plötsligt lust att göra frallor
En höstlig dag som denna är det skönt att vara inne och baka bröd. Eftersom jag inte brukar ta mig tid till att göra surdeg, skållar jag grahamsmjölet med kokande vatten istället
För att återställa ordningen så jag bakade dessa skållade råglimpor. Vi har ätit ganska mycket ljust bröd nu ett tag så jag kände att det var dags för lite saftigt, grovt bröd istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.