Vid den här tiden när det börjar bli mörkt så fort är det väldigt kul att baka, känner att man hinner med detta nu när trädgårds arbetet ligger så gott som nere
Häromdagen hade jag ett anfall av akut macksug & då bakade jag det här enkla brödet. Visst är det underbart gott med en skiva varmt bröd med en klick smör & en skiva god ost
Om du har en riktigt, riktigt vass kniv kan du göra några diagonala streck i brödet. Receptet kommer från Jennie & Stina men jag bjuder på det här också
Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Se till att det inte blir bränt. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Det här brödet är perfekt om man som jag vill slippa kladd och jäsning. Jag tycker verkligen att det är roligt att baka, men ändå gör jag det så sällan
Brödet ska inte jäsa så det är ett väldigt snabbt och enkelt bröd. Idag på jobbet bakade jag lite bröd med barnen, ja ni hör ju själva, hinner man inte baka hemma gör man det på jobbet
Enkelt, gott och lite sött blev det här brödet och receptet kommer från COOP. Det behövs inte så mycket torkad frukt som det står i receptet utan jag tog ungefär hälften
Det är helt klart det bästa nyttiga brödet jag har provat och jag har gått igenom en hel del recept i hopp om att hitta ett bröd som jag kan äta med gott samvete
Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Det må se litet ut för världen i sina portionsbitar, men är väldigt mättande samt närings – & smakrikt
GILLAR DU DET HÄR RECEPTET. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 35-45 minuter eller tills brödet har en gyllene, krispig yta och är ”stumt” i mitten när du känner på det
Låt brödet glida in i ugnen på plåten och kasta in några isbitar på den nedre plåten. Men ibland är det gott att ha ett större bröd som man kan skiva brödskivor från och som också är gott att äta några dagar efter att det är bakat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.