18-20 dl
vetemjöl (man kan blanda i andra mjölsorter om man önskar lite grövre bröd: ex 2 dl råg/16 dl vetemjöl, prova gärna andra varianter som t ex dinkel och vetekli)
Om du har en riktigt, riktigt vass kniv kan du göra några diagonala streck i brödet. Ett perfekt bröd som passar lika bra till frukost som till en soppa eller sallad
Låt brödetsvalna helt innan du skär i det. * bovetemjöl att strö över brödet. Som ofta med glutenfritt bröd är det bra om man låter detsvalna helt innan man skär i det
Blanda mjöl och salt i en stor bunke. Jag gillar inte att baka matbröd, det blir sällan bra, det år svårt att få brödet hårt på ytan och fluffigt på insidan men detta försök med â€Det knådfria brödet†blev över förväntan …
Jag nöjer mig för stunden med att brödet var jättegott tillsammans med vår mallorcinska olivolja (Olis Sóller – har ni vägarna förbi staden Sóller på Mallorca så bunkra
Baka sedan ut dem i form av en bredare kanot, (inte jättelätt första gången, men har man inte allt för höga etiska krav går detgalant – det smakar ju lika bra
Häll över det fingervarma mjölkvattnet så jästen smälter och tillsätt sedan nästan allt mjöl. Smula ner jästen i en bunke eller hushållsmaskin, tillsätt salt och honung
Erik Olsson hade just installerat den första vedeldade stenugnen i Sverige och Polaîne var imponerad av Eriks arbete att hitta tillbaka till det "äkta" brödet, något som Erik sedemera utvecklat på sitt kända stenugnsbageri i Rute på Gotland
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.