Japp ni läste rätt, det här inlägget kommer att handla om detgodabrödet som min fina vän Martina gjorde häromsisten, och det är verkligen ett gott bröd, mörkt, saftigt, smakrigt och jätte muuuuuumsigt
Brödet är godast nybakat men håller sig några dagar. Jag smaksatte brödet med lakrits från Haupt Lakrits (så klart) även om jag tror att de flesta inte kunde ana
mmmm, underbart goda men tyvärr fortfarande för mycket kolhydrater och dessutom ganska dyra. Sedan jag började med LCHF har det svåraste varit att avstå från brödet (om jag undantar mjölken förstås)
Nästa vecka blir det ingen gymträning utan bara promenader. Tillsätt olja, salt och sirap, häll sedan i mjölet lite åt gången tills det blir en fin och välarbetad deg
Om du har en riktigt, riktigt vass kniv kan du göra några diagonala streck i brödet. Receptet kommer från Jennie & Stina men jag bjuder på det här också
Men det skall inte vara krångligt, så idag blev det Italienska cantuccini… super goda. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
*tycker personligen att det är godast med morötter* Lycka till. Blir absolut godast efter någon dag. vetekli 2 dl havrekross el vetekross 2 dl grovt rågmjöl 2 dl grahamsmjöl 5 dl vetemjöl 1 dl linfrön (kan skippas) 1 ½ dl rivna morötter el russin 5 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 liter fil 2 dl mörk sirapBlanda ihop alla torra ingredienser, väldigt noggrant (kan förstöra hela brödet annars) Tillsätt fil och sirap Häll smeten i smorda 2x2 liters formar Ställ formarna nederst i ugnen, OBS ugnen ska vara kall när de sätts in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.