Idag ska vi ha städdag i bostadsrättsföreningen ute på gården och dessutom blir det också filterbyte i lägenheterna så det kommer nog att bli så att Oskar går ut och städar en stund på gården medan jag och Felicia är hemma och släpper in filterbytarmänniskorna
Nu är det dax igen, städade kylen och kikade in i frysen som hastigast… hihi. Var en del flaskor som jag fick slänga och det gillar inte jag, så nu måste jag skärpa mig… första nyårslöftet
Kram till finaste dig som just läst klart mitt ego inlägg. Det finns många tankar som tar för stor plats innanför pann benet och då behöver jag fundera och sortera
Ta upp fisken och spara spadet till såsen. Strö över mjöl och späd med fiskspadet och grädde. Skala och hacka löken och lägg i en ugnsfast form och häll på vinet
Fräs färsen smulig i smör i en stekpanna. Skala och hacka löken och låt fräsa med ett par minuter. Skiva champinjonerna och låt fräsa med tills vätskan kokat in
Jag har redan bakat det två gånger och det försvinner FORT. Jag blev lite förvånad första gången jag gjorde det eftersom konsistensen blir som en blandning mellan ljus sockerkaka och bröd
Ca 40 styckenDeg200 g margarin2 ägg2 dl ljummen mjölk50 g jäst1 dl strösocker1 krm salt1 rågad msk vaniljsocker8-10 dl vetemjölFyllning2 dl tjock vaniljkräm av pulverca 50 g mjukt smörGarnering1 uppvispat äggpärlsocker och hackade nötterSmält margarinet och låt det svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.