Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Tillsätt matfett och stek löken tills den får fin färg. Skala och hacka löken. Blanda lök, havregryn, potatismjöl och mjölk i en skål och låt det svälla 10 minuter
Finhacka löken. In i ugnen tills osten fått fin färg, ca 15-18 min. Saftig och riktig god gratäng. Gratäng är så gott och ha med i matlådan men lika gott att äta hemma med en fräsch sallad
Häll över äggblandningen i formen och sätt in i ugnen tills den fått fin färg ca 15-20 minuter. Gratänger av olika slag är en återkommande vardagsfavorit hos mig
Hacka löken fint och fräs tillsammans med finriven vitlök i en stekpanna med lite olja. Köttfärsgratäng med aubergine och vita bönor4-6 portioner500 g köttfärs1 burk stora vita bönor400 g aubergine100 g zucchini4 st tomater½ dl tomatpuré½ dl chilisås1 gul lök½ vitlök solotimjanfärsk basilikasalt och pepparolivolja100 g riven ostSätt ugnen på 225 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.