Woka ett slag och lägg i köttet. Grytapå nötkött och potatis går att hitta på många platser i Kina. Dela ca 500-600g högrev i bitar och blanchera dem. Hetta upp lite olja i botten på en gryta och stek sedan 2-3 msk chilibönsås ett slag och släng sedan i en eller flera av dessa. Koka upp och låt sedan koka på svag värme ca 2½ timmar. Gör kokningen i lergryta i ugn (150 grader C blir bra)
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Ett nyttigare val - recept på kärleksmums utan vitt mjöl och socker. Inget som jag kan eller vill gå in på här, men jag har känt mig ganska låg och gått in i min egen lilla bubbla, samtidigt som jag avverkat vardagens sysslor
Lova mig att ni testar detta, GODE GUD vilka smaker…. Dela rotfrukterna några gånger, bitarna kan vara ganska stora så att de lätt kan plockas upp ur grytan senare
Glutenfritt och mjölkfritt nötbröd och ett rop på tomten. Lillan råkade välta ner kameran från diskbänken (jag får skylla mig själv då jag lägger kameran på de mest konstiga ställen) när hon gick förbi
Ett bra mode för övrigt, eftersom kött som får puttra länge blir mer lättsmält för kroppen. Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet
Måndag hela veckan känns det lite som, så därför passar jag på att bjuda påett recept på en lättlagad sallad så kan du testa något nytt för att få lite variation i matekorrhjulet
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida. Lägg upp på fat. Sätt ugnen på 200 grader. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar
Tre timmar senare så har du en god gryta. Låt dig inte skrämmas av chipotlen, det är en relativt mild chili, och jag använde endast en och då blev det bara lite starkt, vill du ha mer hetta, ta två
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.