Skölj och rensa champinjonerna, skär i bitar och stek i panna, pressa i vitlöksklyftan och stek med. Häll vattnet i grytan och börja koka påmedelhög värme
Här blir det alldeles strax långfrukost med nybakade frallor och goá pålägg. Receptet snodde jag rakt av från Vickan , med viss modfiering, som vanligt när det gäller mig och recept
Skala och hacka lök och vitlök. Lägg ner allt kött i grytan och låt löken fräsa med en stund. När grytan börjar vara klar, blanda lite maizena med vatten och red grytan till lagom konsistens
Fräs köttet gyllenbrunt i rikligt med smör. Servera sedan med kokt potatis. Tillsätt senap, chilisås och buljong och låt koka i ca 1 timme på svag värme. 1 kg högrev. 4 vitlöksklyftor
Jag har många recept på kalops, både norrländsk och skånsk variant och nån med lite annan twist. Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar
Eftersom vi har MYCKET nötkött i frysen men inte var sugna på att göra den "traditionella varianten" av köttgryta beslöt vi oss för att prova en ny gryta som jag hittade på en blogg
Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp och skumma av noga. Köttgrytamedvitlök. Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkornen och lagerbladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.