Ta fram margarinet i god tid så det får stå och bli rumsvarmt. Förbered tre plåtar med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en degbunke (här fick min nya Kenwood Patissier göra jobbet) Strö ½ dl strösocker över den smulade jästen
När bullarna har jäst, ta två små skedar och fördela fyllningen i bullarna, behöver inte göra några hål, degen är så porös, så det går bra att trycka ner fyllningen
De blev väldigt goda. Dessa bullar gjorde jag till frukost idag. Cranksbullar 6 bullar 1½ dl filmjölk 3% 25 g jäst ½ tsk salt 1/4 dl rapsolja ½ dl rågflingor Ca 3½ dl grahamsmjöl 1. Dela rullen i 6 delar, rulla till bullar & lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 8 min i 225-250 grader. 6 bullar
Båda varianterna blev riktigt goda och det var kul att få ut två slags bullar av samma deg. Senast jag bakade bullar testade jag ett nytt recept på kanelsnurror och resultatet blev väldigt uppskattat
Det finns många varianter på just "Cranksbullar", just det här innehåller enbart grahamsmjöl, men trots det så smular det inte så mycket som grahamsbröd ibland kan tendera att göra
Det är ju de godastebullarna. I går när jag var ledig bakade jag kanelbullar. En sak som jag hängt upp mig på sedan jag flyttade till Göteborg för tio år sedan att man kallar allt sött bakat av vetedeg för "bullar"
Det hanns ju liksom inte med på lördagen före avresan till Örebro även om jag måste erkänna att jag ett tag hade planer på att ställa mig och baka halv nio på fredagskvällen efter ridningen och även klockan fyra på lördagsmorgonen för att tjejerna skulle få godabullar under cupen på just kanelbullens dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.