8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Ta ej bort kanterna på bakformen utan låt den sitta kvar tills du är klar med alla steg i receptet. Sikta ner detta i äggsmeten tillsammans med smält smör och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet
Många blir nog lättade och glada dessutom. Vispa ägg och socker tills det blir vitt. Mjöl och bakpulver går i samtidigt, lite försiktigt, övervispa inte
Receptet hittar du i detta inlägg. En klassiker från bakboken Sju sorters kakor på botten av sockerkaka, överdragen av maräng och fylld med vispad grädde och jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.