Crêpes. Blanda ner det smälta smöret strax före gräddningen. Vispa äggen med lite av grädden. Grädda små tunnapannkakor i en liten smord pannkakslagg, helst en crêpelagg
Häll apelsinsåsen över crepsen och avsluta med en lagom mängd mjuk vaniljglass. Låt sockret smälta ner varpå du lägger i dina på förhandstektaoch ihop viktapannkakor ( Plättar) i den hetastekpannan, låt dem stekas en liten stund, häll över konjak och tänd på, låt detbrinna tills låganslocknarav sig själv, häll i apelsinsaften och detrivnaapelsinskalet
Till en början tänkte jaggöra en vanligGlaceau four men när kreativitetensatte igång bestämde jag mig för attgöra en egen variant med ugnspannkaka i botten
Förbered smeten till crêpes. Lägg på fyllning (ca ½ dl) och rulla ihop pannkakorna. Smält matfett i en kastrull (behövs ej med flytandematfett) och rör ner mjölet
Tillsätt chokladen till smörkrämen, lite i taget. Pigall. Rör om tills den är väl blandad. Rör om regelbundet med en visp så att inget fastnar på sidorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.