Lite gott i glaset och en nygjord glaceaufour till dessert. Spelar inte, för mig, så stor roll. En god klassisk dessert med sockerkaka i botten, följt av bär, glass och ett marängtäcke
Man tar en sockerkaksbotten, lägger på bär (vi använder alltid hallon), genomfrusen glass och täcker det hela med marängsmet som man sen gräddar i ugn på hög värme
Njut av min GlaceAuFour i kvadrat. Här har jag försökt förnya desserten, basen är en rulltårta fylld med hallon och blåbär, två olika sorters glass, en digistivebotten och ett lagervitchoklad
Skär till tårtbottnen så att den får samma form som glasspaketet. Lägg glassen ovanpå hallonen. Det är viktigt att all glass och även sidorna är täckta av marängsmet
Jag bara måste slå ett slag för den gamlaklassikernglaceaufour. Många efterrätter kräver ju en viss form av framförhållning, som pannacotta, mousse och semifreddo som alla måste stå till sig några timmar för att få rätt konsistens
Lägg i de tinade bären och lägg iskall glass över bären. Strö över flagad mandel. Flagad mandel. 80 g musli t ex Start naturell eller smulad sockerkaka eller mjuk pepparkaka eller Maryland Cookies eller. 3 dl vaniljglass
Montering av glaceaufour. Chokladparfait. Dela vaniljstången på längden och gröp ur de små fröna. Hacka chokladen i bitar och smält den i mjölkblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.