Hej på er,. Jag har smaksatt min dessert med vitchoklad och vanilj och för att bryta av mot det söta i krämen har jag valt att servera den med bär som jag “marinerat” i lime
Det ska vara gult och sött påpåsk, här är en skapelse av både mörk & vitchoklad samt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta
Den här tårtan är en vidareutveckling av den hjortronpannacotta jag bjöd på häromsistens. Vispa äggvitorna till skum, och tillsätt sedan sockret lite i taget under fortsatt vispning till en fast massa och tills sockret löst sig
Mannen har slickat skålar så det stått härliga till och jag bestämde mig efter att ha ätit lite för många chokladpraliner att ta en extra långpromenad på söndagskvällen
Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt till mjölk-grädden. Bryt chokladen i bitar och tillsätt till en kastrull med mjölk, grädde och socker
Täck med plastfolie och ställ kallt i väntan på servering. Choklad och crème brûlée. Inför servering häller man på råsocker och bränner av med en gasbrännare
Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och häll i den vitachokladen bruten i bitar. Kladdkaka med vitchoklad, havssalt och röda vinbär200 g margarin eller smör200 g vitchoklad (jag använde Guido Castagna)1. 5 tsk mellangrovt havssalt (av mellangrovt blir det en härlig kontrast till söt vitchoklad)2 dl vinbär blandade med 1 msk strösockerSmörj och bröa en rund form med avtagbar botten. Sätt ugnen på 175 grader. 200 g vitchoklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.