Tänk på att det tar lite tid att få ihop efterrätten. Mousse med jordgubbar, lime ochvitchoklad (ca. Vår midsommardessert blev en fluffig jordgubbsmousse, den var god och somrig
Ställ kastrullen på låg värme och vispa tills sabayonnekrämen är luftig och har tjocknat något. Servera sabayonnen till den chokladgratinerademangonoch hallonen
Mangomousse stubbe med blåbär och passionfrukt coulis på genoisekokos botten. Häll lite mousse i formen och lägg på passionsfrukt rörPå med lite mer mousseoch lägg på blåbärs coulisSen häll på resten av moussenoch lägg på kakanStäll i frysen några timmarTa mousse kaka från frysen och häll på spegeln( OBS
Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och häll i den vitachokladen bruten i bitar. Denna tårta blir godare dagen efter och om möjligt godare några dagar efter det med
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. Jag klarade inte av att följa receptet på DN, utan tog idén och gjorde lite på känn
Det ska vara gult och sött påpåsk, här är en skapelse av både mörk & vitchoklad samt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta
Tryck en grillpinne eller en tandpetare i varje boll och doppa dem i den smälta vitachokladen. Låt överflödig choklad rinna av och strö över kokos, pärlsocker eller strössel
Förutom vitchoklad, kokosolja och kokosflingor tillsatte jag också kokosmousse, som är ett ganska nytt tillskott i skafferiet, men som redan är favoritförklarad
Chokladen går att köpa på nätet, i en del chokladbutikeroch en del hälsokostaffärer. Den här pannacottan med smak av mangooch kokos fredagsmyste maken och jag med förra fredagen, så inget kan väl passa bättre än att bidra med receptet till Söta Sakers månadsutmaning som är just Fredag
Sockerlagen skall sedan användas till både mousseoch coulis. Chokladmousse. Strö råsocker över puddingarna och "bränn av" dem med gasbrännare så att täcket blir knäckigt, alternativt högt upp i ugnen på grill och hög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.