Lägg dem på en fryst bricka med plastfolie så håller de sig bättre. Det här går bra att göra dagen innan, men täck med plastfolie när de har stelnat så de inte får fryssmak
Gjord med vit choklad och lite citron blir den helt oemotståndlig. Värm grädden i kastrull, dra kastrullen från värmen och rör ner vit choklad i mindre bitar
Använd gärna en riktigt bra chokladmed mycket smak när du gör den här, då blir den som bäst. Crèmebrûlée är, tillsammans med pannacotta, en av mina favoriter i efterrätts väg
Till efterrätt åt vi en crèmebrûléemed vit choklad och lite hallonsorbet. Det var dessutom väldigt gott att smaksätta med vit choklad och hallonsorbeten passade utmärkt till
Maken gjorde en traditionell med vaniljstång och jag gav mig på Lchf-vaianten med mörk choklad. Ta ur vaniljstången och tillsätt i chokladen i bitar, rör tills chokladen smält
Jag har smaksatt min dessert med vit choklad och vanilj och för att bryta av mot det söta i krämen har jag valt att servera den med bär som jag “marinerat” i lime
Créme brulée på vit chokladmed knäckig yta. Jag brukar ha lite olika saker till, den hrä gången blev det jordgubbar, ananas och björnbär i en lag med rom och passionsfrukt
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
När det sedan är dags att servera Crèmebrûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Varför välja mellan CrèmeBrûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crèmebrûléen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.